Kuka minä olen

Tieni tähän on ollut pitkä.

Itsetuntemusmatkani olen aloittanut terapian avulla, kun olen voinut niin huonosti, ettei muuta vaihtoehtoa enää ollut. 

Terapiassa olen käynyt läpi lapsuuttani, nuoruuttani ja varhaista aikuisuuttani. Olen käsitellyt sitä, millainen äiti ja puoliso olen ollut, kun olen voinut huonosti enkä ole tuntenut itseäni. Olen kohdannut totuuksia, joita ei ole ollut helppo kohdata ja olen käynyt läpi tunteita, joita mieluummin olisin vältellyt.

Koulutusteni edetessä olen saanut tutustua myös piilossa olleisiin tarpeisiini ja olen oppinut ymmärtämään, millaisin  selviytymiskeinoin olen aiemmin pärjännyt. Kaiken kaikkiaan olen tutustunut syvemmin siihen, kuka olen. 

Vähitellen olen oppinut ottamaan vastuuta omasta toiminnastani, mutta olemaan samalla myös armollisempi itseäni kohtaan. Matkani edetessä olen löytänyt uusia näkökulmia ymmärtääkseni myös vanhempiani ja isovanhempiani, olemmehan me osa samaa sukupolvien ketjua. 

Olen siis äiti, puoliso, tytär ja ystävä - tässä järjestyksessä. Lisäksi olen Ihminen tavattavissa -terapeutti/mentor, systeemisen perhekonstellaation ohjaaja ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Jokainen koulutus on vienyt minut lähemmäksi itseäni ja jokaisesta koulutuksesta olen ammentanut eväitä toisen ihmisen kohtaamiseen. Se, mitä haluan, on olla läsnä sinulle, oletpa minkälaisessa tilanteessa tahansa. Elämässä on aina toivoa. Olen itse siitä hyvä esimerkki.